SAFE OR BRAVE?

Har ofta funderat på varför just svarta kläder är så genompräglat hos så många människor. Varför många människor trivs i svart? Eller trivs dem verkligen? Eller är det ett safe-beteende för att man inte riktigt vågar kasta sig ut i den vida printvärlden?

Annons

Dina svarta plagg växer på hög i din garderob och plötsligt står du där på H&M, Lindex eller Kappahl. Fantasin, tiden och idéerna tryter och du har inkasserat din svarta klänning nummer 52 eller ännu en svart topp som egentligen inte gör något för dig än att hamna som en i högen. Grejen att då välja denna svart topp när det finns plagg med magiska prints, mönster och färger som skriker ut hela din härliga personlighet och får dig även att sträcka på dig 2 extra centimeter och känna dig lite utvald och stark. Kläderna berättar ju mycket om vem du är. Det kan man ju inte komma ifrån. Är du en tråkig svart massproducerad H&M-tröja? Det tror jag ingen vill vara.

Sen finns det människor som bär svart som en del av deras uniform som exempelvis anställda på olika företag som har svart klädkod eller stylister som är så pass crazy i allt de gör och hur de ser ut att svarta kläder inte blir platta. Den svarta outfiten blir en central del i deras uttryck men lägg märke till att den aldrig är tråkig då de leker med layering, detaljer, materialval och accessoarer.

Men hela mitt liv är inte bara galna prints och färger. Det hade jag blivit tokig av. Man måste även ha en svart/mörk bas som du under perioder landar i för att senare kunna uppskatta mönster och färger. Det är en känsla du har när du behöver tona ner efter en vildare printperiod. Men jag älskar kontrasterna och perioderna. Det ger en vidare bredd och bättre variation.

Så tänk på mig när du står på Lindex med din svarta topp nr 32 vid kassan.

Ha en fortsatt fin helg.

karolinedelaconcha-black-leather-dress

Några av min svarta basplagg som behövs då och då.

karolinedelaconcha-black-leather

karolinedelaconcha-black-skor

 

 

 

LÄS OCKSÅ


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA